Fysik

Q-værdi

09. december 2008 af nunu1989 (Slettet)

hej,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Hvordan finder man Q-værdi ved fission......

I vores fysik bog står der, at         Q= -?m * 931,5 MeV/u

men hvorfor ganges med 931,5 MeV/u

E=m*c^2

hvorfor skal man ikke gange med c^2. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Så vidt jeg husker, men hæng mig ikke op på det. Q=m*c2 og p→e(plus) + γ (Q=930 MeV eller deromkring). Hvorfor man skal gange med c2 var Einsteins forslag, og det har bevist sin gyldighed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

hvis man regner i u skal man gange med 931,5MeV fordi det er energien af én unit.

Tag bare: E=1u*c2

Omregn nu fra unit til kg og fra J til MeV, så får du 931,5MeV


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Masse-energi-relationen, E = mc^2, er en konsekvens af den specielle relativitetsteori. Hvorfor det lige er c^2 ved jeg ikke, men det kommer ud af matematikken. Du kan finde udledningen af den ligning i min SSO fra gymnasiet. Den ligger herinde på siden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#3

c2 kommer af fotonens hastighed c, så en foton må have en kinetisk nergi på ½mfoton*cUdtrykket "foton" er Einsteins forslag. Desuden er partikel-bølgeteorien fuldstændig ækvivalente (efter min hukommelse). Har jeg ret Jerslev?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Well, m_foton giver jo ikke rigtigt mening, da disse er masseløse. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Og såvidt jeg husker var fotonen ikke "opfundet" på daværende tidspunkt. Fotonen kommer ud af en kvantisering af det elektromagnetiske felt som først kunne gøres, da Hamiltonoperatoren var blevet "opfundet" og kunne omskrives til at virke for det elektromagnetiske felt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#5

Nej, der er noget spøgelsesagtigt over fotoner, selvom de tilskrives energi (h*f), hvor h er Plancks konstant og f er frekvensen, samt moment h/λ, hvor λ er lysets bølgelængde. Så de har ganske vist ikke masse, men hvis E=h*f og E2=(pc)2+(mc2)2, så får vi hf=pc og dermed p=h/λ. Så de har også et moment, vist også en polarisering?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Tjoe - det er jo lyspartikler, og lyset har en polarisation.


Skriv et svar til: Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.