Matematik

Afbildning

10. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

Hey kloge hoveder!

Jeg skal finde en matrix A der beskriver f med hensyn til en base A = [a_1,a_2,a_3,a_4] for R4.Jeg har afbildningen f og jeg har de fire vektorer a_1,a_2,a_3 og a_3. Jeg har en ide om at jeg skal tage f af de fire vektorer i basen A. Altså 'indsætte' de fire vektorer i f.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af peter lind

Billed af første basisvektor er den første søjle i matricen. Billed af anden basisvektor er den anden søjle i matricen o.s.v


Svar #2
10. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 Okay lad os sige min den første basisvektor er a_1 = [1,1,0,0] og afbildningen er f(x) = (xa_1)a_2 + (xa_2)a_3 + (xa_3)a_4.

Hvad vil første søjle så være? Og kan du evt. give mig et eksempel på beregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af peter lind

Jeg er ikke helt med på din beskrivelse: Du skulle se på afbildningen af a1.  Hvis f(a1)=a2+a3+a4, så er første søjle i matricen (0,1,1,1)


Svar #4
10. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 Det er de oplysninger jeg er givet. En afbildning f(x) = (x a_1) a_2 + (x a_2) a_3 + (x a_3) a_4, og så de fire basisvektorer, hvor a_1 = [1,1,0,0] er en af dem.


Svar #5
13. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 Du kan ikke hjælpe mig?


Svar #6
13. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 Jeg tror jeg har fanget den nu.

Hvis jeg har fire vektorer a_1 = [1,1,0,0], a_2 = [0,0,2,0], a_3 = [0,0,0,1] og a_4 = [1,-1,0,0] og en afbildning f(x) = x a_1) a_2 + (x a_2) a_3 + (x a_3) a_4

Så skal jeg tage f af de fire vektorer i basen A.

 Fx. med a_1 først

f(a_1) = (a_1 a_1) a_2 + (a_1 a_2) a_3 + (a_1 a_3) a_4

f(a_1) = (1*1 + 1*1 +0*0 + 0*0)a_2 + (1*0 + 1*0 + 0*2 + 0*0)a_3 + (1*0 + 1*0 + 0*0+ 0*1)a_4

f(a_1) = 2a_2 + 0a_3 + 0a_4 = 2a_2

Og derfor vil første søjle i matricen A der beskriver f med hensyn til basen A = (a_1,a_2,a_3,a_4) være [0,2,0,0]

Og på samme måde finder jeg de andre søjler.

Har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2008 af peter lind

Jeg er ikke med på dine betegnelser; men med f(a1) som angivet er det rigtigt.


Svar #8
13. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

Hvilke betegnelser er du ikke helt med på?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2008 af peter lind

f(x) = x a_1) a_2 + (x a_2) a_3 + (x a_3) a_4


Svar #10
13. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 Ja okay:)

Jeg synes også det er lidt besværligt at skrive matematik herinde.

Ved du om man evt. kan lave noget smart med Latex kode i indlæggene?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2008 af peter lind

Det kan du. Der er et indlæg om det i latex gruppen. Jeg synes nu det var bedre før, hvor der var et menupunkt med latex. Der kunne man bare kopiere via klippebordet, samt se de vigtigste betegnelser. Jeg selv er ikke selv særlig kendt med  latex, så jeg ville gerne have de muligheder.


Svar #12
14. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 

Svar #13
14. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

 


Svar #14
14. december 2008 af Roger Moore (Slettet)

Nå men.

Du skal i hvert fald have tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.