Kemi

Vmax og KM - enzymkinetik

10. december 2008 af Bifragura (Slettet)

Jeg skal skrive ogave om enzymkinetik og dermed også Michaelis-Menten kinetik men jeg har problemer med at forstå begreberne Vmax, KM og Kkat.

Så det ville være en stor hjælp hvis nogen kunne forklare mig det som om jeg var 2 år gammel. For forstår ikke deres forklaring i mine papirer, eller på wikipedia.


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. december 2008 af Kemiersjov (Slettet)

Normalt skrives Michaelis Menton kinitikken som:

V = Vmax * (S/(S+Km))

så jeg ved ikke, hvad du mener med Kkat.

Udtrykket beskriver, hvorledes reaktionshastigheden (V) afhænger af koncentrationen af substrat (S) og af to andre parametre Vmax og KM.

Hvis S er meget høj, bliver S/(S+KM) = 1 og dermed er reaktionshastigheden V = Vmax. Vmax er altså den maksimale reaktionshastighed, der kan opnås.

Hvis S=Km bliver V=0,5 * Vmax. Km er altså et mål for den substratkoncentration, er netop give den halve reaktionshastighed (af den maksimale vel at mærke).


Svar #2
12. december 2008 af Bifragura (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af AlaaJady (Slettet)

#1

Hvis jeg nu har en hel masse værdier for substratkoncentrationen [S] og begyndelseshastigheden V0, hvordan skal jeg da finde Km?


Skriv et svar til: Vmax og KM - enzymkinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.