Kemi

bindinger m.m.

10. december 2008 af Reddie3gWorker (Slettet)

Hej

Jeg har lige et par spørgsmål:

Jeg har et massespektrer der viser at molekylarionen er ved 88mol (relativ hyppighed ca. 8), så er der en høj top (relativ hyppighed 100) ved 45, en høj top (relativ hyppighed ved ca. 95) ved 43, en lav top(relativ hyppighed ca. 12) ved 29 og en lav top (relativ hyppighed ca. 17) ved 27.

Jeg er kommet frem til at m/z=45 skyldes CH3-CH2=OH, og ved m/z=43 skyldes toppen enten aldehyd (-CHO) eller en keton (=O). Hvordan afgøre jeg dette?

Så er jeg kommet frem til at toppen ved m/z=29 skyldes enten en aldehyd eller en ehylgruppe fra en alifat.

Og at toppen ved m/z=27 kan skyldes diverse alkener.

Nu er jeg så gået lidt i stå. Håber en derude kan hjælpe. Forresten,er dobbeltbindingen i R-CH=OH nemmere at bryde, en dobbeltbindingen i R-CR=O, og hvordan kan man vide det?


Skriv et svar til: bindinger m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.