Kemi

koncentration ud fra ph

11. december 2008 af sumu86 (Slettet)

hej

jeg sidder lige med en opgave som jeg ikke gennemskuger:

"Koncentrationen af en fortyndet syre eller base kan også beregnes ud fra kendskab til pH. I en fortyndet HNO3-opløsning måles pH til 3,2.

Beregn den formelle koncentration af HNO3"

Jeg er kommet så vidt:

 [H3O+]=10^ -ph = 10^-3,2 = 6,31*10^ -4

Hvordan udregnes den formelle koncentrationen af HNO3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Arctan (Slettet)

Salpetersyre er en stærk syre og dissocierer næsten fuldstændigt i vand. Derfor er den formelle koncentration af HNO3 lig med koncentrationen af det dannede H3O+.


Svar #2
11. december 2008 af sumu86 (Slettet)

mange tak :-)


Skriv et svar til: koncentration ud fra ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.