Matematik

hjælp!

12. december 2008 af katrine2438 (Slettet)

hej. jeg sidder og laver matematik aflevering og jeg har et problem med en af opgaverne, som jeg håber der er en der kan hjælpe mig med.

på forhånd tak.

opgaven lyder:

Løs de 2 par af ligningssystemer på TI-89 med "solve":

X+0,99999y=2,99999
0,99999x+y=2,99998


 and

X+1,00001y=2,99999
0,99999x+y=2,99998
 

Begrund, hvorfor man får den yderst overraskende forskel i resultat mellem de 2 næsten ens ligningssæt.

 

så har jeg løst ligningerne og får dette:

Solve(X+0,99999y=2,99999 and 0,99999x+y=2,99998,x)
x=2 and y=1
 og

Solve(X+1,00001y=2,99999 and 0,99999x+y=2,99998,x)
x=-200000 and y=200001
 

og så er mit spørgsmål hvordan man løser sidste del?

håber der er nogen der kan hjælpe!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af Allan-d (Slettet)

du må ikke skrive "hjælp" som overskrift


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af Elllebelle (Slettet)

 Den sidste, hvad tænker du på?


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.