Matematik

Hjælp til stamfunktioner

12. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Hej...

Jeg skal løse dette begyndelsesværdiproblem:

dy/dx = sqrt(1+y2)*e-x2        y(0) = 1                              sqrt=kvadratrod

ved separation af de variable får jeg:                           int=integralet

int(1/(1+y)2 ) dy =int(e-x^2) dx <=> ln(|1+y^2|)? =?

Jeg er ikke sikker ved først spørgsmålstegn...og ved det andet, hvordan finder man stamfunktionen der, bliver lidt forvirret når det er x^2 der er opløftet???

Så er der nogle der måske kan hjælpe med at finde stamfunktionerne???


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

#0 hvad minder ∫e-x^2dx dig om? .... Hint tænk sandsynlighedsregning


Svar #2
12. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

emn det minder mig ikke om så meget...det sandsynlighedsregning jeg har haft har vi overhovedt ikke været inde på noget med integraler....

og vil det sige at den første stamfunktion er rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

#1 rettelse ... det var f*nme et dårligt formuleret hint. Hintet er hvilken sandsynlighedsfordeling minder ∫ex^2dx dig om?


Svar #4
12. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

#3 er jeg meget dum hvis jeg aldrig har hørt om sandsynlighedsfordeling? der er slet ingen klokker der ringer...


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. december 2008 af dara.online (Slettet)

#4 har du hørt om normalfordelingen?


Svar #6
12. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

#Emn jo den synes jeg at jeg har hørt om...grafen er det ikke sådan en bakke nærmest?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. december 2008 af dara.online (Slettet)

#6 jo ... kigger lige på din ligning


Skriv et svar til: Hjælp til stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.