Matematik

trigonometri, cos sin tan

13. december 2008 af Fiskefrans (Slettet)

er der nogen der kan svare mig hvordan følgende hænger sammen

-1/2 g•(x/(z•cos(a) ))^2= -g(1+tan^2(a) )/(2z^2 ) x^2
 

jeg forstår ikke hvordan cos^2(a)^-1 bliver til tan^2(a). Jeg har lidt styr på sammenhængenen mellem de trigonometriske funktioner, bla.  cos^2(x)+sin^2(x) = 1 og sin(x)/cos(x) = tan(x)... men er lidt på bar bund her. håber nogle kan hjælpe! :)

på forhånd tak! - Fiske


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af mathon

                                    1/cos2(a) = (cos2(a)+sin2(a))/cos2(a) = 1 + tan2(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2008 af mathon

da

sin2(a)/cos2(a) = (sin(a)/cos(a))2 = tan2(a)


Svar #3
13. december 2008 af Fiskefrans (Slettet)

tak mathon!

igen reder du mig (L)


Skriv et svar til: trigonometri, cos sin tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.