Matematik

grafregner

13. december 2008 af route66 (Slettet)

hej jeg er ved at lave en opgave om eksponentiel vækst.

jeg har beregnet a og b, både i hånden og ved grafregneren.

men på grafregneren siger den at b er: 9,4449E-23

er der nogle som kan forklare hvad den mener med et?

da jeg regnede den i hovedet fik jeg den til 5,414. der er jo en stor forskel. men hvis jeg bruger mit tal i den ligning som jeg skal sætte den ind i passer min beregning bedst. ikke den på grafregneren.

men a fik jeg til at være det samme på grafregneren, som da jeg regnede den ud i hovedet.

håber at i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af ibibib (Slettet)

E-23 betyder at du skal flytte kommaet 23 pladser til venstre.

Du må skrive mere, hvis du vil have hjælp til hvilken beregning der er den korrekte.


Svar #2
13. december 2008 af route66 (Slettet)

okay men hvordan kan det være at der er sådan en stor forskel. det burde jo være grafregneren som har mest ret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af mathon

9,4449E-23 = 9,4449*10-23      læses "9,4....eksponent -23"  uderforstået 10'er eksponenten

ses, når du kommer til videnskabelig notation,
som har formen
tal = a*10n    1 ≤ a <10  og n € Z

på lommeregneren noteret

1)  a E n

2) a EE  n

3)  a e n            eller lignende...


Svar #4
13. december 2008 af route66 (Slettet)

Y=b*ax

hvis jeg sætter mine tal ind i ligningen ser den sådan ud:

y=5,414*1,028x

grafregners beregning:

y= 9,4449*1,029x

man skal så opløfte dem i 0, 10, 20 osv..

ved 0 skal den give 5,31 og ved 10 skal den give 7,24.  det er mine beregninger som passer bedst. det kan jeg bare ikke forstå, da grafregneren skal kunne gøre det mere præcis.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2008 af ibibib (Slettet)

y = 5,31·1,0314885x.

Du har stadig ikke skrevet hvad du har tastet på grafregneren


Skriv et svar til: grafregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.