Matematik

Geometri

13. december 2008 af fadime040692 (Slettet)

Jeg har en opgave, hvor jeg skal beregne et linje-stykke på en trekant, kaldet AB. Trekanten er delt op i to trekanter, så højden fra C deler trakanten i to trekanter. Hvordan beregner jeg det stykke ?


Jeg har først sagt lABl = COS(46,4) = (AB/58) ↔ lABl = 58*COS(46,4) = 40
(46,4 fordi vinkel A er 46,4 grader og 58 fordi AC er 58)


Men synes ikke rigtigt at det kan passe, da jeg hermed får afstanden AH (afstanden til det punkt, hvor punkt C, skærer trekanten) … Er der nogle der kan hjælpe mig ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af Isomorphician

Er det længden af højden fra C du skal udregne?


Svar #2
13. december 2008 af fadime040692 (Slettet)

Nej... linjestykket AB. Altså trekantens grundlinje.

Jeg prøver lige at se, om jeg kan vedhæfte et fil ...


Svar #3
13. december 2008 af fadime040692 (Slettet)

Jeg troede at jeg havde opgaven på computeren, men det havde jeg desværre ikke...

Jeg håber at jeg har formuleret mig ordentligt, så jeg er forståelig ...


Svar #4
13. december 2008 af fadime040692 (Slettet)

Jeg har tegnet en tegning der viser, hvordan trekanten sådan nogenlunde ser ud.

Jeg ved at Vinkel A er 46,4 grader, siden AC er 58, samt højden fra C, som er 42.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.