Matematik

cos2x=sinx

13. december 2008 af lotte777 (Slettet)

Hej folkens

jeg har fået spørgsmålet cos2x = sinx og jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal stille op med det.

Jeg har prøvet at dividere med cosx på begge sider og har på den måde fået cosx = tanx,

men jeg mangler stadig et resultat?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

cos2(x)=1-sin2(x), så du får sin2(x)+sin(x)-1=0, altså en 2. gradsligning.


Svar #2
13. december 2008 af lotte777 (Slettet)

ok tak :)

endte op med at få 0,6662... hvad jeg regner med er det rigtige.

siden cos2x = 1 - sin2x

hvad er sin2x så det samme som?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bare løse din ligning (det er den såkaldte idiotformel), resultatet er rigtigt, men der er også en komplex rod, resultat arcsin(-1/2+/-1/2*√5)


Svar #4
13. december 2008 af lotte777 (Slettet)

nårhja nu forstår jeg!

det var bare den der cos2x + sin2x = 1

tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2008 af ibibib (Slettet)

Der er to reelle løsninger.

Ligningen sin(x)=0.618034 har to løsninger i intervallet [0;2π]


Skriv et svar til: cos2x=sinx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.