Kemi
hjemmeopgaver om pH??
21. april 2003 af
miguel2 (Slettet)
Hej!
Nu har jeg prøvet hele påsken at løse disse opgaver men kan simpelthen ikke finde ud af dem.
Det ville være rart hvis der var en eller flere der kunne lave lidt beregninger/resulteter og måske lidt forklaringer...
Jeg har kemi på C-nivu
1)10,0 ml HCl tilsættes et par dråber bromthymolblåt som indikator og titreres med 17,1 ml 0,100M NaOH.
a. Beregn saltsyrens formelle koncentration
b. Beregn saltsyrens pH
2)Beregn pH i følgende opløsninger.
a. en blanding af 50ml 0,010M HCl og 35ml 0,010M NaOH
b. en blandeing af 50ml vand og en dråbe (1/20) 0,10M HCl
c. en blanding af 50ml HCl og en dråbe vand.
3)pH blev målt i følgende tre væsker. Hvilken syre-basereaktion er årsag til de fundne pH værdier?
a. syltede agurker
b. Dansk Vand
c. Salmiakspiritus
4)"Også ugens seje":
Ascorbinsyre kaldes også c-vitamin. Dets formel er C6H8O6 (tallene skulle ha været sat ned) og det er som navnet siger en syre. for at afgøre hvor mange af den 8-hydrogenatomer, der kan fraspaltes, udføre en laborant følgende målinger:
Han opløser 0,40g ascorbinsyre i noget vand og tilsætter tre dråber phenolphtalein som indikator. opløsningen titrerer han med 22,8ml 0,100M NaOH-opløsning.
a. Hvad er løsningen på problemet?
På forhånd tak
Nu har jeg prøvet hele påsken at løse disse opgaver men kan simpelthen ikke finde ud af dem.
Det ville være rart hvis der var en eller flere der kunne lave lidt beregninger/resulteter og måske lidt forklaringer...
Jeg har kemi på C-nivu
1)10,0 ml HCl tilsættes et par dråber bromthymolblåt som indikator og titreres med 17,1 ml 0,100M NaOH.
a. Beregn saltsyrens formelle koncentration
b. Beregn saltsyrens pH
2)Beregn pH i følgende opløsninger.
a. en blanding af 50ml 0,010M HCl og 35ml 0,010M NaOH
b. en blandeing af 50ml vand og en dråbe (1/20) 0,10M HCl
c. en blanding af 50ml HCl og en dråbe vand.
3)pH blev målt i følgende tre væsker. Hvilken syre-basereaktion er årsag til de fundne pH værdier?
a. syltede agurker
b. Dansk Vand
c. Salmiakspiritus
4)"Også ugens seje":
Ascorbinsyre kaldes også c-vitamin. Dets formel er C6H8O6 (tallene skulle ha været sat ned) og det er som navnet siger en syre. for at afgøre hvor mange af den 8-hydrogenatomer, der kan fraspaltes, udføre en laborant følgende målinger:
Han opløser 0,40g ascorbinsyre i noget vand og tilsætter tre dråber phenolphtalein som indikator. opløsningen titrerer han med 22,8ml 0,100M NaOH-opløsning.
a. Hvad er løsningen på problemet?
På forhånd tak
Svar #1
15. maj 2003 af krelle (Slettet)
Jeg kan give dig nogle generelle fifs til hvad du kan gøre. Find stofmængderne af henholdsvis syre og basen(n=c*v). Så reagerer alle syrer fuldstændigt med en stærk base og vice versa, også selvom syren er en svag syre. og ved ækvivalenspunktet må n(syre)=n(base). Hvad angår indikatorerne så skal de helst ligge i et interval omkring 7. Det gør Brommethylbålt også.
Jeg gennemgår lige den første opgave:
n(syre)=n(base)= 0,00171mol
c(syre)=0,00171mol/0,0100L=0,171mol/L
dette er altså koncentrationen af syren.
så er pH=-log(0,171mol/)=0,767
Nu håber jeg jeg har regnet rigtigt.
Den sidste opgave vil NaOH også reagere med alle de H der kan fraspaltes. Du ved hvor meget NaOH der er brugt for at nå ækvivalenspunktet, så dividerer du bare stofmængderne med hinanden.
Jeg gennemgår lige den første opgave:
n(syre)=n(base)= 0,00171mol
c(syre)=0,00171mol/0,0100L=0,171mol/L
dette er altså koncentrationen af syren.
så er pH=-log(0,171mol/)=0,767
Nu håber jeg jeg har regnet rigtigt.
Den sidste opgave vil NaOH også reagere med alle de H der kan fraspaltes. Du ved hvor meget NaOH der er brugt for at nå ækvivalenspunktet, så dividerer du bare stofmængderne med hinanden.
Svar #2
15. maj 2003 af krelle (Slettet)
Ups, jeg glemte lige opg3. a) eddike syre i en ca. 5%opløsning(Hvis jeg husker rigtigt). b) Kulsyren indgår i en syrebaseligevægt nede i danskvand. c) Ammoniak.
Skriv et svar til: hjemmeopgaver om pH??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
