Matematik

Gavl

23. maj kl. 16:25 af Nikolajschb - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg vinkel v her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj kl. 18:57 af Depresso

Længden fra A til grundlinjen er 3,6 og længden fra B til grundlinjen er 3.

Nu kan du skabe en trekant som jeg kalder ABP hvor P er 90 grader.

Længden fra B til P er 3,6-6=0,6. Nu har vi 2 informationer og kan løse trekanten

Opgave a kræver |AB|, den kan du beregne nu. Men vi skal finde vinklen B

tan(b)=\frac{modstaaende}{hosliggende}=\frac{8}{0,6}

b=tan^{-1}(\frac{8}{0.6})=85,71\degree

Vinkel v er 90-B

v=90-\degree85,71\degree=4,29\degree=A


Svar #2
23. maj kl. 20:13 af Nikolajschb

tak, men hvordan får jeg så bestemt arealet af gavlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj kl. 23:07 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj kl. 23:12 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} AB^2 &= 8^2+\bigl(3.6-3\bigr)^2 \end{align*}

b)

\begin{align*} \tan(v) &= \frac{\textup{modst.}}{\textup{hosl}}=\frac{3.6-3}{8} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj kl. 23:15 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj kl. 18:56 af ringstedLC

c) 

- Punktet G afsættes lodret under A på grundlinjen fx i (0,0).

- Punktet J afsættes lodret over C I højde med A.

- Punktet H afsættes lodret under C på grundlinjen.

Polygonen CDEH består af en retvinklet trekant og et rektangel.

Gavlen består af:

\begin{align*} Gavl &= Rektangel-\triangle ABJ-\triangle AFG-\square CDEH \\ A_{gavl} &= AG\cdot GH-A_{\triangle ABJ}-A_{\triangle AFG}-\bigl(A_{\triangle DEK}+A_{\square CKEH}\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj kl. 18:57 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Gavl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.