Matematik

Bevis for rødder i polynomium (kvadratsætninger)

12. juni 2024 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

ER der nogle, der kan fortælle mig hvilke kvadratsætninger, der er tale om i selve denne del af et bevis for rødderne i et andengradspolynmium.

Kan en evt. også forklare mig hvordasn det kan være, at 4a^x^2 er det samme som (2ax)^2, evt. med udgangspunkt i kvadratsætningerne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2024 af PeterValberg

(2ax)^2=2^2a^2 x^2=4a^2x^2

i henhold til potensreglen:

(ab)^2=a^2b^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. juni 2024 af SkolleNørd

#1

(2ax)^2=2^2a^2 x^2=4a^2x^2

i henhold til potensreglen:

(ab)^2=a^2b^2

Så jeg skal tænke omvendt og gå den anden vej? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2024 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bevis for rødder i polynomium (kvadratsætninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.