Matematik

regne historie alder

12. juni 2024 af shain - Niveau: 8. klasse
Hej, Da Kim var 4 år var hans far 10 gange så gammel som Kim.

Hvor gammel er Kim, når Kims far er 5 gange så gammel som Kim?

F=10K
F= 5K
Var faren 40 år gammel da Kim var 4 år

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2024 af Sveppalyf (Slettet)

Ud fra første oplysning kan vi regne ud at da Kim var 4 år, var hans far 40 år. Faren er altså 36 år ældre end Kim. Da de ældes lige hurtigt, vil der altid gælde at når Kim er x år gammel, så er faren x+36 år.

I opgaven skal vi bestemme Kims alder x, når faren er 5 gange så gammel, dvs. når faren er 5x år gammel. Farens alder er som altid x+36, så vi har

5x = x + 36  <=>

4x = 36  <=>

x = 9


Svar #2
12. juni 2024 af shain

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2024 af mathon

   

                     \begin{array}{|c|c|c|c|} \textbf{Tid}&\textbf{Kim}&\textbf{Far}&\\\hline&&&\\\textup{Nu}&4&40&\textup{ligning}\\&&&\\ \hline&&&\\\textup{Om 4 \aa r}&4+x&40+x&5\cdot \left ( 4+x \right )=40+x\\&&&\\ \hline \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2024 af ringstedLC

#3

\begin{align*} \textup{Om {\color{Red} \textit{x}} \aa r}:5\cdot( 4+x) &= 40+x \\ x &= 5 \\ \textup{Kim om 5 \aa r}:4+5 &= 9 \\ \textup{Far om 5 \aa r}:40+5 &= 45 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juli 2024 af mathon

Rettelse:

                     \begin{array}{|c|c|c|c|} \textbf{Tid}&\textbf{Kim}&\textbf{Far}&\\\hline&&&\\\textup{Nu}&4&40&\textup{ligning}\\&&&\\ \hline&&&\\\textup{Om {\color{Red} x} \aa r}&4+x&40+x&5\cdot \left ( 4+x \right )=40+x\\&&&\\ \hline \end{}


Skriv et svar til: regne historie alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.