Tysk

Skolesystem i Tyskland!! Plz hjælp!!

14. december 2008 af gym8260 (Slettet)

Hej

Jeg har fået en opgave om skrive on skolesystem i Tyskland

Jeg er igang med opgaven, men jeg har et spørgsmål: Efter Grundskole (4år) kan man begynde på Gymnasium, Realskole, hauptskole --> Hvis karaktere er lav, og læreren siger man skal begynde på Hauptschule, men eleven kan ikk at arbejde med erhverv at gøre, kan han så skifte til gymnasium??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af danielruhmann (Slettet)

Hvis jeg forstår dig spørgsmål korrekt, så er svaret følgende:

Hvis lærerne vurderer, at eleven ikke magter gymnasium eller realschule, så kommer eleven på hauptschule. Hvis dette dog ej heller påskønnes, at eleven har fornødne faglige kompetencer til hauptschule, kommer han/hun på sonderschule. Efter Realschule (og udvidet realschule) kan med normalt også fortsætte over på gymnasiet.

Stiger elevens kompetencer/evner/karakterer, kan lærerne i samarbejde med forældrerne og skoleledelse anmode om, at eleven bliver flyttet til et mere niveau, der passer bedre.

Dog er det ikke helt korrekt, at man efter Grundschule skal vælge. Der kommer man normalt i en "Orientierungsstufe", hvor man er 2 år. Derefter træffes valget. Dog er Tyskland en føderal stat, hvorfor skolesystemet kan skifte fag delstat til delstat.


Skriv et svar til: Skolesystem i Tyskland!! Plz hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.