Fysik

Bølgelængde

14. december 2008 af Cullalla (Slettet)

Kammertonen har frekvensen 440 hz
 

- Beregn dens bølgelængde i luft.
lydens hastighed i vand er 1482 m/s
 

Jeg tænkte på om nogen har en smart formel til denne udregning ?(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af mathon

vluft = (334 m/s)*(T/To)0,5

λluft = vluft/f = vluft/(440 s-1)

.........................................

T/To = (273+t)/273 = 1 + t/273

[T] = Kelvin
[t] = Celsius


Svar #2
14. december 2008 af Cullalla (Slettet)

Tusind taak :D


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.