Matematik

Hjælp det haster ..plz:D

14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

 En ret linje går gennem punkterne A(3,8) og B(-3,-7). Find ligningen for linjen.

er gået helt i stå..


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2008 af sebastian.k (Slettet)

linjens ligning : ax+b

a= (y2-y1)/(x2-x1)

a=(-7-8)/(-3-3)=2.5

linjens ligning:  a(x-x1)-y1

2,5x-15,50


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af sebastian.k (Slettet)

tror nok det er sådan.. ellers må folk endelig rette !!


Svar #3
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

 tak skal du have men kan du ikke forklare hvordan du er kommet frem til dette.:D


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. december 2008 af Isomorphician

(y - y1)/(x - x1) = (y2 - y1)/(x2 - x1)

(y - 8)/(x - 3) = (-7 - 8)/(-3 - 3)

y - 8 = 2,5(x - 3)

y = 2,5x - 7,5 + 8

y = 2,5x + 0,5


Svar #5
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

 Ligger C(100,250) pa linjen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. december 2008 af Isomorphician

Se om nedenstående giver ligevægt:

250 = (2,5*100) + 0,5


Svar #7
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

okey..:)


Svar #8
14. december 2008 af n45r1 (Slettet)

 250 = (2,5*100) + 0,5 = 2,505


Skriv et svar til: Hjælp det haster ..plz:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.