Matematik

isolere fra formlen

14. december 2008 af tawer (Slettet)

lad a være et reelt tal så a > 1.

isolere t i formlen

x/2^t =a^x

jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal lave den, har brug for hjælp

tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af mathon

står der
x/2t = ax ?


Svar #2
14. december 2008 af tawer (Slettet)

 ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af mathon

x/ax = 2t

log(x/ax) = log(2)*t

                                                          t = log(x/ax)/log(2)


Svar #4
14. december 2008 af tawer (Slettet)

 resultat skal bruges til at bevise at bevise at enhver eksponentielt voksende funktion f har forskriften på formen

f(x)=b*(x/2^T)

hvor T er fordoblingskonstant for f 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2008 af mathon

en eksponentielt voksende funktion
udtrykkes almindeligvis

f(x) = b*ekx   k>0
eller
f(x) = b*ax    a>1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2008 af mathon

begge kan omskrives
til                                                       f(x) = b*2x/X2


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2008 af mathon

X2 er fordoblingskonstanten og må ikke forveksles med "X2"


Svar #8
14. december 2008 af tawer (Slettet)

 ah ok tak..jeg prøver lige at kigge på det


Skriv et svar til: isolere fra formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.