Matematik

Løsning af ligning med e og Ln + reduceringsopgave

27. oktober 2004 af celgrun (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemer med følgene ligning og har prøvet flere forskellige metoder, men der ikke rigtig nogen af dem der har været rigtig. Håber der er nogen der vil give mig et lille puf i den rigtige retning.
Den ser således ud:

2*e^2x+7*e^x-4 = 0

Hvis nogen af jer har tid, kunne det også være rart at få et lidt hjælp til en reduceringsopgave:

(e^(a+2))/(e^a+e^(a+3))

På forhand tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Ligningen kan betragtes som en andengradslining, da der jo gælder:

e^(2x) = (e^x)^2

s´æt t=e^x og find løsningerne...

Svar #2
27. oktober 2004 af celgrun (Slettet)

Tak
Når man så har fundet t, skal bare tage Ln til det to resutater ik?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Naturligvis...

Svar #4
27. oktober 2004 af celgrun (Slettet)

mange tak for hjælpen. Det er ikke sådan når man er lidt træt ;-)
Er der så nogen af jer der kan hjælpe mig lidt med reduceringsopgaven nedenunder...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

(e^(a+2))/(e^a+e^(a+3)) ,

(e^(a)e^(2))/(e^(a)[1+e^(3)]),

e^(2)/[1+e^(3))


Svar #6
28. oktober 2004 af celgrun (Slettet)

Mange tak.
Faktisk var den måde at reducere udtrykket på også en jeg havde prøvet, men troede ikke at det var helt rigtigt, så mange takk for hjælpen.

Skriv et svar til: Løsning af ligning med e og Ln + reduceringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.