Matematik

Newton og Leibniz

15. december 2008 af Chaaz (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og skal lave en opgave hvor jeg skal differentierer ligningen f(x)=3x^2 ved hjælp af Newtons og Leibnitz metoder (fluxioner/differentialer) som de gjorde tilbage i 1600-tallet da de opfandt det.

Jeg har prøvet at kigge på deres metoder, men jeg kan ikke helt komme frem til, tildels fordi jeg nok ikke forstår det rigtigt.

Historie / Matematik


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af (Uni) (Slettet)

du kan starte med at skrive metoderne..


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2008 af wat-up. (Slettet)

f(x)=3x2 <=> y=3x2, da funktionsbegrebet ikke eksisterede under deres tid.

Newton: 3x2-y=0 <=> 3(x+x*o)2-(y+y*o)=0 <=> 3x2+3x*2o2+6xx*o-3x2-y*o=0 (vær opmærksompå at jeg erstattede y med 3x2) <=> 3x*2o2+6xx*o-y*o=0, derefter dividere du med o, <=> 3x*2o+6xx*-y*=0, leddet som stadig indeholder o smides væk. 6xx*-y*=0 <=> 6x=y*/x*

                                                              x*=det x med prikken over.


Svar #3
16. december 2008 af Chaaz (Slettet)

#2

Det ser meget godt ud, og det er også sådan jeg har fundet noget omkring Newtons metode, dog kan jeg helt finde ud af hvilke x og y der skal være prik over.. ellers skal det skrives med  x = gange  og  * = prikken over x eller y'et !


Skriv et svar til: Newton og Leibniz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.