Matematik

Parabel, ligning

15. december 2008 af Mupe (Slettet)

Hej ..

Hvordan skal jeg bestemme følgende :

Du skal nu bestemme ligningen for den parabel y=ax^2, a>0, som kan opfylde følgende 2 betingelser for en parabolantenne:
1)Parabolantennens diameter er 2 meter
2)Antennes dybde er 0,5 meter. Du skal også angive funktionens definitions- og værdi mængde
 

Håber der er nogen kloge hoveder derude .. Har siddet og kigget i min bog men kan ikk finde noget om det..

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

da den hedder ax2, så er y=0, når x=0, så (0,0) dit udgangspunkt. Da diameteren er 2 meter, så er punkterne (1,0) og (-1,0) yderpunkterne på x-aksen, og da dybden er 1 meter så er....ja hvad så??


Svar #2
15. december 2008 af Mupe (Slettet)

Dybden er på 0,5 meter ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Ja så kan du også finde definitionsmængden (x-værdierne) og værdimængden (y-værdierne)


Skriv et svar til: Parabel, ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.