Matematik

Optimering

15. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Hej jeg har en funktion V=2-x*3-x*x

Jeg skal finde det største rumfang, og når man differantierer og sætter funktionen lig med 0, så får man to resultater: 2,5486 og 0,78478

Når man derefter opstiller en monotonilinje, så er 0,78478 maksmimum, mens 2,5486 er minimum.

Er det største rumfang så 0,78478?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af DMUS (Slettet)

Jeg er ikke helt med, du har skrevet

V = 2 - 3x - x^2 ..

Men mener du ? V = 2 - x^3 - x^2 ? Siden du snakker om 2 løsninger?


Svar #2
15. december 2008 af surfact1 (Slettet)

V=(2-x)*(3-x)*x

Det er et gangetegn imellem


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af Danielras (Slettet)

Det største rumfang er f(0,78478).


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2008 af DMUS (Slettet)

#2 plus og minus afslutter dine led, så det er vigtigt med parenteser i dette tilfælde.

Du kan tænke på et volumen som en størrelse, hvis du skal maximere noget skal du selvfølgelig have fat i maksimum og ikke minimum. Hvis du plotter en funktion for dit volumen, burde dette stå klart.


Svar #5
15. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Okay, men opgaven lyder, at jeg skal finde siden i det kvadratet, når en kassens rumfang skal være så stort som muligt.

Volumet jeg har skevet er kassens rumfang, mens siden i kvadratet er x.

Når jeg derefter sætter 0.78478 ind på V's plads, og isolerer x, får jeg tre løsninger. De er vel allesammen korrekte`?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2008 af Danielras (Slettet)

Du finder den sidelængde som giver det største rumfang som x=0.78478. Det størst mulige rumfang er derfor:

V(0.78478)=(2-0.78478)*(3-0.78478)*0.78478 = 2.11


Svar #7
15. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Men har jeg ikke allerede fundet det største rumfang ved at differentiere og sætte formlen for rumfanget lig med 0? og når jeg skal finde den tilhørende side i kvadratet (x), isolerer jeg så ikke x i rumfangsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, det du har fundet er som skrevet i #6 den x-værdi som giver det største rumfang. Rumfangets størrelse finder du så bare ved at indsætte x i udtrykket som gjort i #6.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.