Matematik

Polynomiers division

15. december 2008 af Abdu (Slettet)

Hej!

Er der nogen som kan hjælpe mig med polynomiers division?


x^2 - 6x +5 / x - 1

Hvordan løser man den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Løs tælleren som en andengradsligning.

Du får løsningerne x = 1 og x = 5

Du kan forkaste x = 1, da man ikke kan dividere med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af mathon

faktorisering:

(x2 - 6x + 5) / (x - 1) = (x-5)(x-1) / (x-1) = x-5


Svar #3
15. december 2008 af Abdu (Slettet)

2# Det er vel ikke facit til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2008 af mathon

jo da


Skriv et svar til: Polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.