Matematik

Hjælp til polynomiers division

15. december 2008 af Hans20 (Slettet)

Hej!

Hvordan søges den her opgave?

4x^2 - 4x - 24 / 2x - 6 ?

Tak!


Svar #1
15. december 2008 af Hans20 (Slettet)

Løses*


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af okerne (Slettet)

er det bare om at forkorte eller skal du også finde x?


Svar #3
15. december 2008 af Hans20 (Slettet)

Man skal omskrive det til formlen

p(x)/ d(x) = q(x) + (r / d(x)

Hvor r er resten


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2008 af dnadan (Slettet)

Faktoriser både tæller og nævner, begge har en fælle faktor, denne kan herefter forkortes væk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2008 af mathon

4x2 - 4x - 24 = 4(x2 - x - 6) = 4(x-3)(x+2)

2x - 6 = 2(x - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Hjælp til polynomiers division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.