Kemi

Brusetablet

27. oktober 2004 af Bjarnegoldbaek (Slettet)
Massetabet=0,319g. Omregn dette tab til antal mol CO2. Beregn brusetablettens indhold af NaHCO3 i g og dernæst i %, idet 1 mol NaHCO3 udvikler 1 mol CO2.
Stofligning: NaHCO3+HA --> H2O + CO2 + NaA.

Kan nogen venligst forklare mig dette???

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvad består tabletten af?
ellers kan du jo ikke regne stofmængden ud!

Svar #2
27. oktober 2004 af Bjarnegoldbaek (Slettet)

Jeg har molarmassen og jeg har massen, så derfor kan jeg godt regne stofmængden ud. Molarmassen for CO2 er 44,00 og molarmassen for NaHCO3 er 84,00. Massen er 0,319 g. Er det ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du må have et eller andet mere, ellers kører man jo lidt i ring.

Svar #4
27. oktober 2004 af Bjarnegoldbaek (Slettet)

Brusetablet vejer: 3,089 g
Bægerglas med 50 ´ml. saltsyre+pille: 197,624g
efter opløsning vejer det 197,305g
Tab: 0,319 g.
Dette er de oplysninger jeg har + stofligningen fra før.
Håber det er nok nu!! Og tusind tak fordi du gider kigge på det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ahh.. I see!!

Troede det var en stavefejl at der stod massetab(L)et. Men ligemeget!

Tabet i masse=massetilvækst af CO2
n=m/M=n(NaHCO3)

del med den oprindelige masse af tabletten og gang med 100%, og sån!

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2004 af steendunk (Slettet)

er det så n/den oprindelige masse af tabletten gange 100 eller er der m/ den oprindelige masse af tabletten gange med 100?

Skal bare være sikker sikker.
Ta`dig ikke af at det er en anden afsender - jeg er bare kommet hjem til min egen comp.

Skriv et svar til: Brusetablet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.