Kemi

Negativt og positivt ladet

16. december 2008 af avhk (Slettet)

Hej!

Er der nogen der kan give mig noget assistance HURTIGT?

Skriver SRP, og er nu løbet ind i noget med at aminosyren både kan være negativt og positivt ladet! Hvad menes der med dette???

Hurtigt hjælp....


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af kuerten15

Aminosyrer er zwitterioner (en dipolær ion) i vandig opløsning, dvs. -NH2 gruppen kan være protoneret og -COOH gruppen kan være deprotoneret.

I fysiologisk pH, dvs. 7.3 er aminogruppen protoneret og carboxylsyren deprotoneret.


Svar #2
16. december 2008 af avhk (Slettet)

Ja okay, men når aminosyren er fx negativt ladet - mangler den så en hydron eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2008 af kuerten15

Nej.. der findes 3 situationer:

i vandig opløsning:

1. H2N-R-COOH = H3N+-R-COO-

 ligevægten er dog forskudt mod højre

i sur opløsning:

2. H3N+-R-COO- + H3O+ = H3N+-R-COOH + H2O

i basisk opløsning:

3. H3N+-R-COO- + OH- = H2N-R-COO- + H2O

R står for en alifatisk kæde. Vidste ikke lige hvordan jeg skulle tegne det. Men du kan fx tage aminosyren som alanin.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2012 af bryggebo (Slettet)

Jamen.. Nu kan jeg jo lige udnytte det her og spørge.. Altså jeg skal snart til årsprøve da jeg kun går i 8. Der har vi tænkt os at spalte klor og brint i saltsyren. Men... Jo det vil vi jo så gøre i sådan en smart kop hvor man tilslutter jævnstrøm.  Så er det egentligt hvad for en af brint og klor er poritivt/negativt ladet.. Og hvad bliver de til af positivt og negativt?? 

På forhånd tak ;D


Skriv et svar til: Negativt og positivt ladet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.