Kemi

Hydronolysegrad

16. december 2008 af xsmukkex (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg har fået til opgave, at løse den nedenstående opgave, men jeg kan ikke rigtig finde ud af det.

I en 0,0500 M vandig opløsning af methansyre (myresyre) måles pH til 3,54.

a. Beregn hydronolysegraden, α for methansyre i opløsningen.

b. Beregnin ud fra målingen styrkekonstanten, Ks for methansyr.

Til 1,00 L af opløsningen sætter 3,78 g natriummethanoat. Antag, at opløsningens volumen ikke ændres ved tilsætningen.

c. Beregn pH for den nye opløsning.

Der tilsættes nu 40,0 mL 1,00 M saltsyre.

d. Hvad bliver pH for opløsningen nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Da-ted (Slettet)

Kom med hvad du selv har gjort:) Kan måske være at du finder ud af det mens du skriver..


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af mathon

a.
   α = [H3O+]/cs = 10-pH/cs = 10-3,54/0,0500

b.
   Ks = cs2/(1-α)                                     (Ostwalds fortyndingslov)


Svar #3
16. december 2008 af xsmukkex (Slettet)

#2:

sig mig Mathon, hvor har du fået den der formel til b. ?

vi har kun lært: Ks = a^2 / Cs -a

- og man kender jo ikke Cs?


Svar #4
16. december 2008 af xsmukkex (Slettet)

nååhh.. hov.. kan man ikk bruge den her formel:

Ks = a^2 / Cs -a

hvor Cs er 0,0500 M

og a = 10^-pH

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2008 af mathon

M(HCOONa) = 68,01g/mol

n = m/M = (3,78 g)/(68,01g/mol) = 0,05558 mol

pH = pKs + log((0,05558 mol)/(0,0500 mol))
................................

der tilføres
(0,040 L)*(1 mol/L) = 0,04 mol H3O+


Svar #6
16. december 2008 af xsmukkex (Slettet)

det forstår jeg ikke - jeg skal jo finde Ks for den vandig opløsning af methansyre. Her er der jo ikke blandet natriummethanoat ? eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2008 af mathon

...kontroller lige dine noter...



Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2008 af mathon

så skal det være

Ks = (α*cs)2/(cs-α*cs)

                                                 Ks = 10-2pH / (cs-10-pH)


Skriv et svar til: Hydronolysegrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.