Fysik

et trin

16. december 2008 af Line55 (Slettet)

 hvordan kommer man fra

ln(N)= -k*t + ln(c)

til

N(t) = ce-kt

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af qspace (Slettet)

Opløfter det i e.

eln(N) = e-k*t+ln(c)

N=e-k*t * eln(c)

N=e-k*t * c


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af mathon

ln(N)= -k*t + ln(c)

exp(ln(N)) = exp(-kt+ln(C))

N = exp(-kt)*exp(ln(C))

N = e-kt*C

                                                          N = C*e-kt


Svar #3
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

Kan man selv vælge intregrationskonstant?? Som man f.eks har valgt ln(c) her??


Svar #4
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

Og kan man godt tillade sig at skrive:

N = C*e-kt   <-->
 

N(t) = C*e-kt
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2008 af mathon

ln(C) er da en variabel med varierende C

..................

men
hvis
du absolut insisterer på din traditionelle vej

ln(N)= -k*t + C

exp(ln(N)) = exp(-kt+C)

N = exp(-kt)*exp(C)

N(t) = e-kt*C

N(t) = C*e-kt     som til tiden t = 0
giver

N(0) = No = C*e-k*0 = C*e0 = c*1 = C

konklusion:
                                                               N(t) = Noe-kt


Svar #6
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

betyder

N = exp(-kt)

N = e-kt 

?


Svar #7
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

hvordan bliver

N=e-k*t * e(c)

til

N=e-k*t * c


Svar #8
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

anyone??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2008 af mathon

exp(C) = C1

N(t) = C1e-kt

N(0) = No =  C1*e-k*0 = C1

C1 = No

N(t) = Noe-kt


Svar #10
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

Det er jo det samme.. Du har bare tilføjet et 1 tal til c..

Det jeg ikke forstår, er ... HVORDAN kan ec  = c  ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2008 af mathon

eC = C1


Svar #12
16. december 2008 af Line55 (Slettet)

hvordan det??


Skriv et svar til: et trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.