Matematik

Differentiering

16. december 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

Er der nogen der ved hvordan man differentierer ligningen for amlituden ved en tungen svingning med hensyn til Ω? Så ville blive rigtig glad :)

Amlituden ved en tungen svingning er givet ved:

A= (F0/m) * 1/ √((ωe22 )2+(τ/m)22 )

hvor:

A=amplituden

m=massen

ωe=systemets vinkel-egenfrekvens

Ω=den påtvungne vinkelhastighed

τ=dæmpningskoefficiente


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

skal der ikke stå ωt i stedet for blot ω? Så er A=A(t) 


Svar #2
16. december 2008 af Thea15 (Slettet)

Nej, det er rigtigt nok som det står. Det er A(Ω).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har brugt k1, k2 og k3 for konstanterne, så resultatet bliver k1*(-2x+2k32*x)/(k22-x2+k32*x2)

Kontroller selv,  F0/m=k1 og ωe2=k2 osv


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.