Matematik

differentialligning :/

16. december 2008 af Unbreakable (Slettet)

dy/dt=3y                     y(0)=1

Den generelle løsning for denne er;
y=k*e^(3*t)

derved for vi f(t)=e^(3*t)
Løs denne ligning ved hjælp af numeriske metode med Runge Kutta (hans 4orden).

y(n+1)=y0+?y=y0+1/6*(α1+2*α2+2*α3+α4 )*?x

Alfa værdierne er givet ved;
α_1=f(x0,y0 )
α_2=f(x0+0.5*?x,y0+0.5*α1*?x)
α_3=f(x0+0.5*?x,y0+0.5*α2*?x)
α_4=f(x0+?x,y0+α1*?x)

Mit spørgsmål går på hvordan disse alfa værdier regnes ;)


Svar #1
16. december 2008 af Unbreakable (Slettet)

?x = skridtlængden:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2008 af School-Girl (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: differentialligning :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.