Matematik

stamfunktion

17. december 2008 af CJN (Slettet)

Undersøg om funktionenen g(x) = 4+2x+x2 er en stamfunktion til funktionen f(x)=3+5x4

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2008 af Isomorphician

Hvis man differentierer en funktions stamfunktion får man funktionen.

F'(x) = f(x)


Svar #2
17. december 2008 af CJN (Slettet)

Tak vidste ik det var det, det betød...


Svar #3
02. januar 2009 af CJN (Slettet)

Så er svaret vel nej? fordi den gir f(x)=2+5x4

Rigtigt??


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2009 af Isomorphician

g(x) = 4 + 2x + x2

g'(x) = 2 + 2x


Svar #5
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Okay jamen hvis spørsmålet så er..

Undersøg om funktionenen g(x) = 4+2x+x5 er en stamfunktion til funktionen f(x)=3+5x4

Mit svar er nej fordi stamfunktionen til f(x) er = f(x) = 2+5x4

Er det så sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. januar 2009 af Isomorphician

Kig lidt på svaret i #1 igen.

Det er ikke nødvendigt at gøre noget ved f(x).


Svar #7
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Okay, men så er det g jeg skal differentiere? Hmm og så er det alt stadig ik en stamfunktion til f.. eller?


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. januar 2009 af mathon

#5
rettes til
Mit svar er nej, fordi stamfunktionerne til f(x) er

                                                 F(x) = 3x + x5 + k ≠ g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2009 af Isomorphician

#8

Javelja....


Svar #10
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Takker!!!


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.