Kemi

Masseprocent

17. december 2008 af Sqdfyrti2 (Slettet)

Hej folkens!

En opgave lyder: Ved fremstillingen (af kalksalpeter) anvendes en 68 masse% salpetersyre.
Hvor mange liter 68% salpetersyre skal der anvendes?

Der bliver brugt 7,68kg salpetersyre i fremstillingen har jeg beregnet fra tidligere delopgaver.

Hvordan faen finder jeg liter? Jeg er helt rundt på gulvet over den her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af mathon

68 masse% HNO3 har densiteten
d = 1,411 g/mL = 1,411 kg/L

                                              V = m/d = (7,68 kg)/(1,411 kg/L) = 5,44 L


Svar #2
17. december 2008 af Sqdfyrti2 (Slettet)

Ja, selvfølgelig..

Men men men - nu bliver det jo sådan, at 5,44L svarer til 68 masse% salpetersyre, mens at de 7,68kg svarer til rent salpetersyre.

Er det egentlig ikke bare:

5,44/68%*100% = 8L ?


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.