Matematik

HELP!!!! HJÆLP!!! HILFE!!! Excentricitet...

17. december 2008 af TripiDK (Slettet)

Er der nogen herinde der kan forklare mig hvad excentricitet er og evt. give mig en formel for det? ... skal bruge det i forbindelse med ellipser ...

- Kan I give mig en beskrivelse, forklaring, løsning osv? .. please ... :D ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det er (√a2-b2)/a, hvor a er afstanden fra et fokus til punktet (0,b) på y-aksen, eller med ord: forholdet mellem afstanden til den halve fokalafstand til den halve stprakse. Tegn det op!!


Svar #2
17. december 2008 af TripiDK (Slettet)

er der nogen der kan forklare mere dybdegående? :) ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Der er ikke så meget mere at tilføje, bemærk at ε<1 for enhver ellipse, og jo større værdi den har, desto mere udstrakt er ellipsen, du kan se det, når du tegner den op, ellipsen er bare forholdet mellec c, afstanden fra centrum til et brændpunkt og a, hypotenusen i trekant ABC. Hvis ε=0, så er a=b og c=0, det betyder at de to fokukpunkter falder sammen, så har vi en cirkel. Man kan sige, at ekcentriciteten fortæller hvor flad en ellipse er (hvor meget detn er strakt ud. Man bruger det sammenligning med andre planetbaner. Håber det er tilstrækkeligt, mere kan man vist ikke vride ud af den citron.


Skriv et svar til: HELP!!!! HJÆLP!!! HILFE!!! Excentricitet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.