Fysik

Hvad er opdrift?

17. december 2008 af bluesclues (Slettet)

Jeg har fået til opgave at forklare hvad opdrift er.

Nogen, der har et forslag til en kort og præcis forklaring?

Når jeg har en genstands opdrift, f.eks. 300 N - hvad er det så det tal, altså opdriften, siger?

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor stor en kraft legemet bliver påvirket med, som holder det "oppe".


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2008 af mathon

                           opdriften = tyngden af den fortrængte væskemængde


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

Opriften på et nedsænket legeme er lig tyngdekraften af den fortrængte væske-

F(tyng) = m*g           F(opdrift) = rho*V*g


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2012 af mathon

       præcisering
                                   Fop = Vlegeme·ρvæske·g


Skriv et svar til: Hvad er opdrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.