Matematik

beregning af rentefod?

17. december 2008 af cleo2000 (Slettet)

Hey.. Jeg har fået stillet en opgave i matematik, som jeg umiddelbart synes umulig..
 


Et beløb på en konto er på 3 terminer med fast rente vokset fra 6874 kr. til 7004,95 kr.
Hvad har den årlige procentiske vækst (den helårlige rentefod) været?
 


Er virkelig desperat efter at få hjælp, så håber der er nogen der har en løsning/formel , og gider hjælpe - hurtigst muligt!  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af mathon

K3 = Ko(1+r)3

1+r = (K3/Ko)1/3

r = (K3/Ko)1/3  - 1


Svar #2
17. december 2008 af cleo2000 (Slettet)

Mange tak! :D   Super, du har lige reddet mit liv!


Skriv et svar til: beregning af rentefod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.