Matematik

HASTER: Sandsynlighedsregning

17. december 2008 af Sa5 (Slettet)

Hej. Jeg håber der er en det kan hjælpe mig med hvordan man løser nedenstående type opgave:

En bestemt faggruppe har en middelindkomst på 30 000 kr og variansen af indkomsten er 640 000 kr^2.
Andelen af faggruppen, der tjener 32000 kr eller mere kan højest være.......?

På forhånd TAK
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2008 af c_aastrup

Davs du!

Det kommer an på om du har gjort dig nogle antagelser om hvilken fordeling indkomsten følger. Lad os sige at den følger en normalfordeling med middelværdi på 30 000 kr varians på 640 000 kr2. Bemærk at spredningen er kvadratroden af variansen, altså 800 kr.
 

Dette sættes ind i jeres lommeregners funktion for en normalfordeling med middelværdi på 30 000 og spredning 800. Den hedder formodentlig noget med normalcdf( .... ). Her vil jeg bare kalde den F.

Sandsynligheden for at tjene over 32 000, som for en stor gruppe er det samme som andelen af faggruppen, der tjener 32000 kr eller mere er

Uden antagelse om fordeling er det sværere. Her kan benytte Chebyshevs ensidede ulighed

Vi bruger μ = 30 000,  X løninkomst og k = 2000/800 = 2.5, og får


 


Skriv et svar til: HASTER: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.