Matematik

ligningssystem

17. december 2008 af edliht (Slettet)

aflevering til i morgen en opgave jeg ikke kan få til at passe

bestem løsningen til ligningssystemet

4x+5y=13

x-y=1

hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2008 af juventuz (Slettet)

brug lige store koefficienters metode. Hvad har du selv forsøgt dig med


Svar #2
17. december 2008 af edliht (Slettet)

det er den jeg har benyttet men har regnet den igennem tre gange og får tre forskellig resultater


Brugbart svar (3)

Svar #3
17. december 2008 af juventuz (Slettet)

Det er faktisk meget simpelt!

4x+5y=13
x-y=1 
                                                                                                                                                                                              ganger x-y=1 med faktoren 4
                                                                                                                                                                                                           4x+5y=13
4x-4y=4
                                                                                                                                                                                      trækker ligningerne fra hinanden og finder y
                                                                                                                                                                                              (4x+5y)-(4x-4y)=13-4
5y+4y=9
9y=9
y=1
                                                                                                                                                                                              med indsat y i ligningen 4x+5y=13, findes x
                                                                                                                                                                                         4x+5*1=13
4x=13-5
4x=8
x=2

Hvorfor (for lige at konkludere på det hele) x=2 og y=1


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2008 af juventuz (Slettet)

Du er med på, hvorfor jeg gangede ligningen med faktoren 4, ikke? Ellers så bare spørg, idet det er vigtigt at forstå i disse slags opgaver ;-)


Svar #5
17. december 2008 af edliht (Slettet)

jo er helt med, jeg har også en anden opgave jeg ikke helt kan komme vidre med, den er under funktion, hvis du vil hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2010 af Logisk (Slettet)

 jeg forstår altså ikke helt hvorfor at 9y=9 .. y=1 ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2011 af GA625 (Slettet)

 Fordi man dividere 9 med 9 for at isolerer y


Brugbart svar (2)

Svar #8
25. april 2011 af camilla3400 (Slettet)

hvorfor ganger du ligningen med faktoren 4? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. april 2011 af GA625 (Slettet)

 For at få x'erne til at gå ud når vi trækker ligningerne fra hinanden. 


Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.