Matematik

eksamensæt

23. december 2008 af thewayiam (Slettet)

hejsa jeg er ny her:

jeg har prøvet at øve mig lidt på et eksamens sæt jeg fandt på nettet

jeg har lidt svært ved opgave 1 og 4 under uden hjælpe midler

og opgave 2 med hjælpe midler


Svar #1
23. december 2008 af thewayiam (Slettet)

glemte linket som er http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/081222_opgave_matB_hhx.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2008 af dnadan (Slettet)

Linket virker ikke for mig :-o


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2008 af DMUS (Slettet)

Nu har jeg godt nok aldrig haft rentesregning osv, og ikke gået på HHX, men vil da mene at det er lige til.

Opgave 1 uden hjælpemidler:

En sumkurve må summere op over de løbende procentsatser. Så skæringen med 60 km/t må give dig den procentsat der kører under 60km/t. De resterende kører for stærkt.

Opgave 4 uden hjælpemidler:

Hvis du ganger 4,7 med 20 får du 94, hvis du tæller de resterende tal sammen får du et tal, differencen må give den sidste elevs karakter. jeg får det til 02, hvis jeg regner hurtigt efter. Se om du er enig.

Opgave 2 med hjælpe midler:

2.a )
Her er der vist tale om et annuitetslån, hva jeg lige kan resonnere mig frem til efter at have læst hvad et annuitetslån bruges til.

G = [y*(1-(1+r)^-n] / r , hvor y er den månede lig ydelse og r er renten, denne formel bruges til at finde start prisen G, hvis du afbetaler over n terminer.

Jeg får startbeløbet til 9214 kr, som computeren må koste uden renter.

2.b)
Den effektive rente pr år må være givet ved ( 460*24 - 9214 ) / 24 kroner i rente pr. måned set i forhold til hvormeget computeren kostede, altså de 9214 kr.. Som giver 3,17%.

Jeg er ikke helt sikker på hvad man skal tage det i forhold til, det må du sammenligne hvad I normalt gør, men synes det lyder logisk at gøre det på denne måde.

2.c)
Gældsformlen må kunne bruges her. efter 12 terminer kan du bestemme din rest gæld.
svarende til samme fremgangsmåde som i 2.a), hvor du blot benytter n=12 istedet for 24.


Svar #4
23. december 2008 af thewayiam (Slettet)

tusind tak

men i min formelsamling står der at den effektive rente per år findes ved at (1+r)^12-1=effektiv rente*100=den rigtig effektive rente

opgave 1 uden hjælpe midler:

vil det sige at ca 35 % kører for stærkt, altså 100-65=35

den med karakteren fik jeg også til 02


Svar #5
23. december 2008 af thewayiam (Slettet)

du skal bare lade den downloade, troede også i første omgang at den ikke ville komme


Svar #7
23. december 2008 af thewayiam (Slettet)

så kan du bare vælge den med matematik 22 december


Skriv et svar til: eksamensæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.