Matematik

Emneopgave

23. december 2008 af Carina_90 (Slettet)

Jeg har en opgave i min emneopgave, som jeg gerne vil have lidt hjælp og svar til .

Opgaven lyder: Gennemfør beviset for at f(x)= x^a medfører at f '(x) =ax^a-1

Nogen der kan hjælpe? :)

Og hvad hører beviset ind under?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg mener at det er et induktionsbevis. Vis det får a1, a2, så kan a3 skrives som a1*a2 osv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Altså du skal have fat i tretrinsreglen, for at bevise det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Lim((x+h)n-xn)/h, hvor h=x-x0 og h→0=lim(h*(x+h)n-1+(x+h)n-2*x+(x+h)n-3*x2+...xn-1)/h, for h→0=n*xn-1.

Jeg har brugt n i stedet for a, det plejer man.


Skriv et svar til: Emneopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.