Matematik

ligning

24. december 2008 af Amuriii (Slettet)

ln(2x-1)+ln(x)=0

hvad er mellemregningen til opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2008 af himsen (Slettet)

Hvad går opgaven lige ud på?


Svar #2
24. december 2008 af Amuriii (Slettet)

beregen en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2008 af himsen (Slettet)

Beregn x !

ln(2x-1)+ln(x) = 0

ln(2x-1) = 0

eln(2x-1) = e0

2x-1 = 1

2x = 2

x = 2/2 = 1

Pr'øv selv med ln(x) = 0


Svar #4
24. december 2008 af Amuriii (Slettet)

tusind tak skal du have,

min var næsten det samme men faldt lige over nogle tal heh :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. december 2008 af himsen (Slettet)

Eller:

ln(2x-1)+ln(x) = 0

ln(2x-1*x) = 0

ln(x) = 0

eln(x) = e0

x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. december 2008 af himsen (Slettet)

Se bort fra mit sidste indlæg !!


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. december 2008 af lany (Slettet)

Jeg er ikke helt med på fremgangsmåden i #3. Man kan gøre følgende:

ln(2x-1)+ln(x) = 0 ⇔

ln((2x-1)x)=0 ⇔

ln(2x2-x)=0 ⇔

2x2-x=e0

2x2-x-1=0

Denne 2.gradsligning har to løsninger, nemlig x=1 eller x=-1/2.

Sidste løsning kasseres - hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. december 2008 af mathon

ln(2x-1)+ln(x) = 0 og   x> ½


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. december 2008 af lany (Slettet)

#8: Hvis dit svar er henvendt til mig (#7), så er jeg helt med - jeg spørger 'hvorfor' fordi der i indlæg #3 springes henover problematikken, og forhåbentlig kan spørgeren blive lidt klogere ved selv at tænke over hvorfor x=-1/2 ikke er løsning til ligningen - under alle omstændigheder, vil læreren (forhåbentlig)spørge til argumentet.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.