Matematik

Dobbelte integraler

28. december 2008 af Fætter Guf1 (Slettet)

Hej

Sidder og læser til eksamen, men har problemer med dette integrale

1) Vi betragter f(x,y) = ln(xy) / xy og mængden K= [ 1 ≤ x ≤ e, 1 ≤ y ≤ e^2 ]

Bestem integralet ∫ f(x,y) d(x,y) over mængden K

I følge facit listen skal det give 3, men der er ingen beregninger, der viser hvordan man kommer frem til det.

Håber der er en som kan hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2008 af Dynin (Slettet)

Lidt hurtigt regnet ...

... lav selv flere mellemregninger :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge (hvor dA=dxdy): ∫∫f(x,y)dA = ∫dx∫f(x,y)dy med de grænser du har sat, altså ∫dx fra 1 til e gange ∫ln(xy)/xy dy fra 1 til e2. Prøver lige, om jeg får det samme.


Svar #3
28. december 2008 af Fætter Guf1 (Slettet)

Så siger jeg mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg får 1/6*ln(exp(2)*exp(1))3-3/2 = 3


Skriv et svar til: Dobbelte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.