Matematik

Bremselængde

30. december 2008 af Ahmedboo (Slettet)

Jeg håber at nogen kan hjælpe mig med denne opgave. På forhånd tak.

Bremselængde B (meter) for en bil er proportional med hastigheden v i anden potans. hvis v måles i km/h, vil B for en bestemt bil på en tør vej være givet ved B = 0,005 * v2   For en fører af bilen går der 0,9 sek. fra en forhindring opstår, til bremsen aktiveres. Den vejlængde R ( meter), bilen tilbagelægger i dette tidsrum, kaldes reaktionslængde. S = R + B

a) bestem standselængde S, når hastigheden er 50 km/h

c) hvor hurtigt må man højst køre, hvis standselængden ikke må være over 33 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2008 af Arctan (Slettet)

Udtrykket 0.005·(m/s)2 kan ikke give enheden meter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2008 af mathon

S = R + B

dvs.

a)
S = (v/3,6*0,9) + 0,005 * v2

b)
33 = 0,005*v2 + 0,25*v

0,005v2 + 0,25v - 33 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

1) Du mangler enhed ved de 0,005!!, Bremselængden er jo ikke m2/s2. Reaktionslængeden måles sådan her: R=13,8m/s*0,9s=12,42m. Den kører altså 12,42 meter, før bremsen aktiveres. Resten kan du selv regne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Og så kan det ikke være 0,005*v2 men 0,05 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2008 af Arctan (Slettet)

 #4.

Hvorfor? 0.005 giver god mening.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

OK hvis du synes det giver god mening, så vil jeg ikke modsige dig. Du får så en bremselængde på under 1 meter. Normalt ligger den på 16 meter ved 50 km i timen


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2008 af Arctan (Slettet)

#6.

Hvilke enheder bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

som du ser i #5 har jeg lavet det om til m/s


Svar #9
30. december 2008 af Ahmedboo (Slettet)

i opgaven står der B = 0,005 * v2


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

nå ja men så er der særdelis gode bremser på. I øvrigt står der forkert i bogen


Svar #11
30. december 2008 af Ahmedboo (Slettet)

kan du finde ud af at lave b'eren


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

hvad er b'eren? Kan ikke få øje på den, men jeg ser også kun med et øje, så måske er det derfor


Svar #13
30. december 2008 af Ahmedboo (Slettet)

hvor hurtigt må man højst køre, hvis standselængden ikke må være over 33 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Den du iger der, er c'eren. Så skal du løse uligheden R+B ≤ 33 m. Det har mathon gjort i #2


Svar #15
30. december 2008 af Ahmedboo (Slettet)

jeg forstår ikke hvor han har de 0,25 fra


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

R+B<33m<=>B<33m-12.4m=20,6m


Skriv et svar til: Bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.