Matematik

Bestemmelse af andengradspolynomiums forskrift

31. december 2008 af mawak (Slettet)

Hej, Jeg er i tvivl om, hvordan man finder forskriften til et andengradspolynomium,hvis man kender rødderne og et punkt på grafen. a værdien er ikke kendt, så man kan ikke bruge formlen f(x)=a*(x-r1)(x-r2).   Nogen der kan fortælle mig, metoden til at finde forskriften i det tilfælde? Mange tak og I må have en god nytårsaften :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2008 af dnadan (Slettet)

Benyt formlen:

f(x)=a*(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder, og (x;f(x)) er dit punkt, heraf fås nu en førstegradsligning, hvor a er den eneste ubekendte.

- Når a er fundet indsættes denne samt dine to rødder i selvsamme formel, hvorved du nu har forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2008 af mathon

f(x) = a*(x-rod1)(x-rod2)

til bestemmelse af a indsættes fixpunktet Po(xo,yo)

yo = a*(xo-rod1)(xo-rod2)

                                         a = yo/((xo-rod1)(xo-rod2))


Svar #3
31. december 2008 af mawak (Slettet)

Ok, mange tak for det begge to :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2008 af mathon

                                f(x) = ax2 - a(rod1+rod2)x + a*rod1*rod2


Skriv et svar til: Bestemmelse af andengradspolynomiums forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.