Matematik

Statsafgift

01. januar 2009 af Eddikesur (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til at løse følgende opgaver:

En statsafgift ændres et år fra 7,3% til 10,1%.

1) En vare som er pålagt afgiften kostede før ændringen kr. 81,-. Hvad koster den nu?

2) En anden vare koster nu kr. 67,-. Hvad kostede den før afgiftsændringen?

3) Hvor mange procent steg de afgiftspligtige varer ved ændringen?
 


Svar #1
01. januar 2009 af Eddikesur (Slettet)

Er det her korrekt?

1)
(81 / 107,3) * 110,1 = 83,11

2)
(67 / 110,1) * 107,3 = 65,29

3)
(83,11 / 81) * 100 = 102,60

Den nye pris = 102,6 % af den originale 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2009 af janett90 (Slettet)

1) Rigtigt

2) Rigtigt

3) Rigtigt men ikke det rigtige svar. De afgiftspligtige varer steg med 2,6%


Skriv et svar til: Statsafgift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.