Matematik

Mathcad ?

02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Nogen der kan regne dette stykke vedr. beregning af vinkel mellem to vektorer ud i Mathcad eller lign., for jeg skal benytte cos-1(arccos), hvilket ikke er tilgængeligt på min lommeregner:

cosv = cos-1(-4/(√(25)√(32)))

Stykket kan kopieres direkte over i f.eks. Mathcad, men husk dog at fjerne 'cosv ='... på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvad med at finde en online lommeregner? ... det kan desuden regnes selv i excel

cos-1(-4/(√(25)√(32)))=1,71 radianer = 98,13o


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg får v=98,1301o


Svar #3
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

tak for det endnu en gang..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

98 er et rigtige, der må ikke være flere betydende ciffre i resultatet end der er i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#4 tallene i opgaven er, såvidt jeg kan se, eksakte ... så antallet af betydende cifre er vel op til opgaveløseren ... og/eller den måde han har lært at angive sådanne resultater på ... eller?! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#1

"cos-1(-4/(√(25)√(32)))=1,71 radianer = 98,13o"

Hvad skal der egentlig stå? Og hvorfor har du 4 højreparanteser og kun tre venstreparanteser?


Svar #7
03. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

#6 han har da såvel fire højre- som venstreparanteser..


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

(-4/(√(25)√(32))), ja undskyld, jeg har talt forkert. Synes bare det e noget rod, når man ikke kan skrive det på brøkstreger uden at skulle over i et tidskrævende program.


Svar #9
03. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

det er okay, det var jo kun for at man kunne kopiere det direkte over i f.eks. MathCad..

men kunne godt bruge noget hjælp i mit indlæg om beregning af den stumpe vinkel.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du mener vinkelberegninger i Mathcad, så er det jo så viseligt indrettet, at Mathcad angiver løsninger på vektorform. Hvad er det mere præcist, du skal finde ud af? Jeg har selv Mathcad og er utrolig glad for det program.


Svar #11
03. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

oka, men har ikke brug for hjælp i denne opgave..

men prøv at gå ind på indlægget 'den stumpe vinkel', hvor jeg har lidt problemer med fremgangsmåden..


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#8 enig ... men når man har leget lidt med latex så tager det ikke så lang tid at skrive

... den største mangel her, er IMHO at man ikke har mulighed for at lave en skitse ... samt at man ikke kan rette i sine indlæg :/


Skriv et svar til: Mathcad ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.