Matematik

indtægter

02. januar 2009 af signeth (Slettet)

Hej igen

Endnu en opgave jeg ikke er sikker på. (ret kikset)

Der er allerede et diagram hvor der ved siden står mio. kr og så langs stregen 0 - 40.000

Jeg er bare så dum at jeg ikke kan huske hvordan det ser ud. Det kommer her.

1 2000 var satens samlede indtægter 433 mia kr.

Hvor stor en del miljø- og energiafgifter udgjorde af statens samlede indtægter i 2000?

Energiafgifter og Miljøafgiter på diagrammet er i alt 37900 mio kr? 379 mio kr? der står mio. kr langs linjen jo men ...?

Og så skal jeg jo bare minusse 433 mia med det?

MEn.. hvordan skrives det nu :/

og hvad gør jeg så hetl præcis efter?

2. opgave.

I 200 forventede man, at indtægten fra energiafgifter et par år frem ville stige med 9 % om året, medens indtægten fra miljøafgifterne forventedes at være konstant.

Beregn statens forventede indtægt fra miljø- og energiafgifter i år.

dvs. frem til 2008..?

Så har jeg fået det til 68180,105.. Jeg tror jeg har gjort det på en meegt besværlig måde?

Men hvis bare resultatet passer så jae..?

JEG HÅBER I KAN HJÆLPE.

TAK !

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2009 af ibibib (Slettet)

1) 37900 mio. = 37,9 mia.

37,9/433·100% = 8,75 %

2) Hvad var energiafgifterne i år 2000? Gang dem med 1,098.


Svar #2
02. januar 2009 af signeth (Slettet)

hov mente i år 2000*

hvor har du 1,09 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Igen: Hvad var energiafgifterne i år 2000?

Du ligger 9 % til et tal ved at gange det med 1 + 9/100 = 1,09


Svar #4
02. januar 2009 af signeth (Slettet)

energiafgifterne i år 2000 var  9100

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Så bliver det 9100·1,098 = 18132,3


Svar #6
02. januar 2009 af signeth (Slettet)

okay mange tak !:D


Skriv et svar til: indtægter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.