Fysik

fysikrapport til imorgen!

04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

Hej

jeg skal lave en fysikrapport til imorgen og der er et par spørgsmål jeg har svært ved at svare på.
 

1. forskellen på AC og DC?

2. En en enkel forklaring på sinuskurve?
håber i gider svare:)

Maaanse


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af Jerslev

 #0: AC = vekselstrøm

DC = jævnstrøm.

Tegn en sinuskurve og forklar selv, hvordan den ser ud. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

ja, det ved jeg godt, men hvad er den disiderede forskel?

- men fortæl mig lige hvad den lodrette og vadnretter står for??:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af Booklover (Slettet)

1 ) Jævnstrøm (DC) er elektrisk strøm, der altid løber i samme retning. Ved vekselstrøm (AC) vendes strømmens strømmens retning hyppigt. 


Svar #4
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

ja, okay, kan du forklare det lidt mere uddybende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Du sagde ellers at det skulle være enkelt... men ok da:

Vekselstrøm:

Den mest simple elektriske generator laver en 1-faset vekselspænding. Der kræves fx blot en magnet der roterer nær en elektrisk spole. Hvis magneten roteres, ses at nordpolen (og sydpolen) skiftevis nærmer sig og fjerner sig fra spolen. If. elektromagnetismens love skabes herved en elektrisk spænding i vekslende styrke og retning. Heraf navnet vekselspænding.

Altså kan man sige, at ved vekselstrøm (vekselspænding) skifter strømretningen, således, at elektroderne først bevæger sig den ene vej, og så den anden vej.

Jævnstrøm:

Ved jævnstrøm  (jævnspænding)  bevæger elektroderne sig derimod hele tiden den samme vej gennem ledningen.

svar nok?? - eller mere uddybende?
 


Svar #6
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

okay, mange tak for det:)
 

ved du noget om sinuskurve?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2009 af Jerslev

#5: Elektroder = elektroner. ;)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

øøøh, hvad?:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Ups! - ja!! Elektroder (kom vist til at stå i teksten jeg skrev) = elektroner!

Beklager.

Mener du en sinuskurve i forbindelse med vekselstrøm??


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2011 af saysay (Slettet)

 det her er svært!


Skriv et svar til: fysikrapport til imorgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.