Matematik

Differentialkvotienter

05. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jg forstår ikke selve opgaven, kan i hjælpe mig lidt? ;S

Lad P være et punkt på grafen for den naturlige logaritmefunktion. Tangenten til grafen i P skærer y-aksen i Q. Linien parallel med x-aksen gennem P skærer y-aksen i R. Bestem længden af QR. Vink: kald koordinaterne til P for (t, lnt).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af ibibib (Slettet)

R(0, lnt).

Tangentens ligning er:

y = f(x0) + f '(x0)·(x-x0)

y = lnt + 1/t·(x-t)

y = 1/t·x + lnt - 1

Og det viser at Q 's y-koordinat er

y = 1/t·0 + lnt - 1 = lnt - 1.

Q 's koordinatsæt er (0, lnt - 1).

Beregn selv afstanden mellem R og Q.


Svar #2
06. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nu spørger jeg nok lidt dumt... Men hvorfra ved du at det er 0 i R(0, lnt).?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2009 af ibibib (Slettet)

R ligger på y-aksen, der er x=0


Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.