Matematik

?

05. januar 2009 af Peaco (Slettet)

27 * sin(2x-1)+2, hvor 0<x<pi    (pi=3,14)


Opg. lyder: Find monotoniforholdene og angiv største og mindsteværdi


Jeg går ind på y3 (udfra F1 på TI-89)  og skriver: -> 27 sin(2x-1)+2
Og tilbage til home , hvor jeg på solveren taster:
Solve(d(y3(x),x)=0,x) / 0<x and x<?
 

Den vil ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af NejTilSvampe

har i lært om amplitude, svingningstid og alt det der?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jg får x=π/4+1/2, y=29 for toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af NejTilSvampe

  Til Erik for at finde toppunktets y-værdi kan man blot lægge amplituden (27) og konstanten (2) sammen = 29. og der efter kan du bare løse for x så ja du har ret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Fremgangsmåde til monotoniforhold

f(x)=27 * sin(2x-1)+2, hvor 0<x<pi

1. Bestem f'(x)

2. Løs ligningen f'(x0)=0 (extrema indenfor dm(f))

3. Find herefter ud af, om funktionen er aftagende eller voksende efter extremumspunktet. Dette kan gøres ved indsættelse af et punkt liggende umiddelbart efter/før extremumspunktet. Argumenter herefter for om dette extremumspunkt er et minimum eller maksimum.

4. Konklusion f'(x)>0 hvorfor.... f'(x)=0 hvorfor.... f'(x)<0 hvorfor.

Største og mindste værdi:

Indsæt de fundne extremspunkter i f(x) for at afgøre hvilken værdi er størst/mindst (dette er muligt, thi extremumspunkterne er et globalt max/min(grundet at funktionen er periodisk))


Skriv et svar til: ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.